Врвна услуга за совршена насмевка

 
 
Комфорт Дентал, Скопје
 
 
 

Добредојдовте

Comfort dental & prosthetics е место во кое може да добиете комплетна грижа за оралното здравје. Сместени во еден модерен и комфорен простор, функционираат две ординации - по општа стоматолошка пракса и специјалистичка ординација по стоматолошка протетика,надополнети со топол ,пријатен и пријателски амбиент.Посветени сме на обезбедување квалитетна услуга и постигнување на функционалност и врвна естетика,преку користење на современи тераписки методи и модерна технологија.

Во сржта на нашата стоматолошка пракса е пријателски тим на професионалци кои се посветени на обезбедување на максимален ... Прочитај повеќе
 
 
 
 

Услуги

 
 
 
 
 

Општа стоматологија

 
 
Пародонтологија
Пломби
Ендодонција/Лекување на заби


Пародонтологија
Здравата насмевка започнува со здрава уста,а здравата уста со здрави заби и непца.
Токму оваа гранка од стоматологијата се занимава со проучување и лекување на околното меко ткиво на забите,кое е многу важен фактор во одржување на целокупното орално здравје.

Гингивитот и пародотопатијата се двете форми на ... Прочитај повеќе
 
 
 
 
 

Детска стоматологија

 
Детската стоматологија примарно е фокусирана на оралното здавје на децата од нивното раѓање до адолесценција.

Најважната алатка со која располага педијатриската стоматологија е детската психологија. Нашиот тим е обучен да создаде пријателска и забавна атмосфера во третманот со деца и секогаш да ги избегнува затрашувачките зборови како "бушење", "игла" и "инјекција." Стоматолошките фобии кои започнуваат во детството често продолжуваат во зрелоста, па затоа најважно е децата да имаат позитивни искуства и да најдат "стоматолошки дом" што е можно порано.
 
 
 
 
 
 
 

Протетика

 
Стоматолошката протетика претставува круна во стоматолошката дејност. Изгубените или премногу оштетени заби можат да бидат исклучително штетни за целокупното орално здравје како и негативно да влијаат на самодовербата и психичката состојба на пациентите.

Користејќи ги најновите технологии нашите стоматолози може да ви предложат и дизајнираат изработки со кои ќе се врати целокупната функција на вашето забало.

Постојат голем број на протетски изработки од коронки и дентални мостови,есетски фасети, парцијални или целосни дентални протези.

Нашата ординација,во пресрет на потребите на пациентите нуди и изработка на дентални протези во соработка со Фондот за здравствено осигурување на Р.С.Македонија.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Орална хирургија

 
За многу од процедурите кои секојдневно се извршуваат во нашата ординација е потребно хируршки да се интервенира.

Сите хируршки интервенции се изведуваат под локална анестезија,со цел поголем комфор и максимална безболност за време на третманот.

Наш приоритет во изведувањето на хируршките интервенции е целосно почитување на протоколите за стерилизација,со цел избегнување на постхируршките инфекции.
 
 
 
 

Ортодонција

 
 
Неправилностите во големината,формата и поставеноста на самите вилици,заби како и неправилниот загриз се санираат со ортодонтски процедури и третмани.Најчесто се користат мобилни или фиксни ортодонтски апарати со кои контролирано се поместуваат забите во посакуваната позиција.

Без оглед на забната неправилност или возраста на пациентот,со ортодонтската терапија се постигнуваат успешни резултати и се создаваат убави насмевки.
 
 
 
 
 

Естетска стоматологија

 
Сите сме свесни дека здравата, бела и убава насмевка го подобрува нашиот целокупен изглед и ни овозможува да се насмевнаме со самодоверба. Благодарение на напредокот во современата естетска стоматологија, ние сме во можност да ги подобриме нашите заби и насмевки со брзи, безболни и изненадувачки прифатливи третмани. Започнувајќи со едноставно избелување на забите,преку корекција на формата,големината и поставеноста на забите со композитни или порцелански фасети,нашиот тим ќе ви понуди различни тип на третмани според вашите потреби и желби.

Запомнете,Вашата насмевка зборува уште пред Вие да изговорите збор!
 
 
 
 
 
 
 
 

Дигитален РТГ кабинет

 
 
За правилна, навремена , прецизна дијагноза и третман во стоматологијата е потребна рентген снимка на забите.
Комфорт Дентал обезбедува комлетна и безбедна стоматолошка услуга.

Во таа насока во нашата ординација може да добиете дигитална панорамска снимка на двете вилици,сегментирана панорамска снимка,снимка на темпоромандибуларен зглоб како и ретроалвеоларна снимка на поединечен заб.

Снимката ја добивате веднаш по потреба на вашиот е маил.
 
 
 
 
 
 
 

ЗАКАЖИ ТЕРМИН

 
 
Изберете датум, потоа термин кој најмногу Ви одговара, пополнете ги своите податоци, внесете име на доктор (опционално) и кликнете на копчето 'book now'
 
Барање за состанок:
Датум:
Избери време:
Не можеме да пронајдеме времеОставете ги Вашите детали
Пополнете ги информации за контакт
Се согласувам да добивам новости
Резервиравте успешно. Ќе бидете известени за потврда на Вашата резервација.
 
 
 
 
 
 
 

Нашиот тим

 
 

Спец. Др. Ивана Темелковска

 
Спец. Др. Ивана Темелковска, Комфорт дентал
 
Дипломиран доктор, специјалист по стоматолошка протетика. Основач и сопственик на ПЗУ Комфорт Дентал од 2014год и ПЗУ Комфорт Протетика од 2022 год. Дипломирала на Универзитет Кирил и Методиј -Стоматолошкиот факултет во Скопје 2008 година.По завршувањето на факултетот го продолжува своето образование на специјалистички студии на Катедрата по стоматолошка протетика при Универзитетот Кирил и Методиј-Стоматолошки факултет и се стекнува со назив Специјалист по стоматолошка протетика во 2014 гдина.Активно учествува во голем број на домашни и меѓународни конгреси и други едукативни настани од областа на стоматологијата.Клиничка пракса со посебен осврт на решавање на комплексни сеопфатни стоматолошки случаи, кои опфаќаат примена на стоматолошка протетика и естетика.
 
 
 

Др. Емилија Димовска

 
Др. Емилија Димовска, Комфорт дентал
 
Дипломиран доктор по стоматологија,специјализант на катедратата за ортодонција на стоматолошкиот факултет Св.Пантелејмон-Скопје. Дипломирала на Универзитет Кирил и Методиј -Стоматолошкиот факултет во Скопје 2013 година. По завршувањето на факултетот продолжува со континуирана едукација на голем број на домашни и меѓународни конгреси и други едукативни настани од областа на стоматологијата.Клиничка пракса со посебен осврт на решавање на комплексни случаи од областа на реставративната и естетска стоматологија и ендодонција.
 
 
 

Др. АНГЕЛА ДОНЕВСКА

 
Др. Емилија Димовска, Комфорт дентал
 
Дипломиран доктор по стоматологија. Дипломирала на Универзитетот Кирил и Методиј-Стоматолошки факултет во Скопје 2020год.
По завршување на факултетот продолжува со дополнителна едукација во областа на стоматологијата со посебен осврт на естетска стоматологија и лицева естетика со примена на хијалуронски филери.
 
 
 
 
 
 

Следете нè на Instagram